Prijavite se u svoj nalog

Još nemate nalog? Otvorite nalog

Zaboravih lozinku. Deder pošaljite mi je na mail

O nama

ŠTA JE RETRO DUĆAN?

Kao veliki poštovaoci analognog stila živlljenja, Retro dućan smo zamislile kao retro oazu za sve one kojima je moderni dizajn, digitalizacija, svedene linije i monohromatski pristup životu dosadan. U našem malom kutku ćete naći unikatne drangulije, zavrzlame i andramolje koje možete nameniti kao poseban poklon vama ili nekoj drugoj (jednako dragoj) osobi.

Takodje, potrudićemo se da vas uzmemo za ruku i povedemo nazad u vreme kada smo svi manje jurili, a malo više više živeli.

Dobrodošli u carstvo dva retrocentrika.

Simonida i Maja - slikao ih Đorđe čisto da pokaže da i on ume sa fotoaparatom

Draga Simonida (Zorić Jančić) je od malena okružena pravnim terminima, zakonom i ustavom, pa je otud valjda razumljivo što je na vreme donela odluku „sine qua non“ da se pravima u ovom životu nikada neće baviti. Po obrazovanju montažer i prevodilac, po opredeljenju Le multipractique. Vreme ju je pregazilo još krajem 19.veka. Da može, svakako bi kočijama išla ujutru po hleb. Oduvek voli da putuje, čita i pametuje. Sve ona zna. Obožava prirodu. Le chats. Da kuva.Od skora uči da se navikava na promene. Gravitira ka moru i suncu.
Iskreno se zahvaljuje g. Akiri Kurosavi što je učinio sve da Draga Simonida upozna svoju jang polovinu, koja je upotpunila njen izraziti jin.

Pčelica Maja (Medić), nesuđeni vrhunski sportista, pijanistkinja ili doktor, je profesionalni voajer, tj. fotograf i snimatelj. Od rođenja udiše miris razvijača i fiksira, a fotografijom je počela da se bavi zbog serije „Na tajnom zadatku“.Od kad zna za sebe secka sličice iz časopisa, piše pesme i gleda filmove, što je uvek izgledalo kao da nikuda ne vodi.
Učila klasične jezike, što je stvarno nikud nije odvelo. Voli mnogo da priča, piše i pametuje.Tek nedavno je shvatila da nije uvek u pravu. Veruje u dobro u ljudima i da ne postoje slučajnosti. Poštovalac predaka. Klanja se silama prirode i mirisu pečenog kestena.Ne bi mogla da živi bez knjiga, muzike i mora.U horoskopu je skupljač tuđih citata, utisaka sa putovanja i starih fotografija.

Retro-ducan.rs je u vlasništvu agencije Holistic Web Marketing.