Prijavite se u svoj nalog

Još nemate nalog? Otvorite nalog

Zaboravih lozinku. Deder pošaljite mi je na mail

Radionica izrade nakita

Radionica izrade nakita je prilika da vam pružimo mesto gde ćete se opustiti, ostaviti brige pred vratima i uroniti u malu oazu čiste sreće i kreativnosti. Iskoristite priliku da probudite svoj stvaralački potencijal, životnu energiju i radost kroz stvaranje komada nakita. Akcenat ovih radionica je na upoznavanju sa kreativnom stranom sebe, uklanjanju ograničavajućih uverenja koja nas sputavaju da stvaramo i upoznavanju sa raznolikim materijalima i idejama. Tehnika kojom se nakit izrađuje je samo sredstvo iskazivanja sopstvene ideje, pa zato cilj i svrha ove radionice nije savlađivanje i učenje brojnih tehnika izrade već je cilj buđenje lične stvaralačke energije i podsticaj na dalje stvaranje.

Nudimo dve vrste radionica izrade nakita:

1. Radionica izrade vintage nakita

1609833_10151866743997073_1629478012_n Na časovima se upoznajemo sa kratkom i zanimljivom istorijom komada nakita koji izrađujemo a radimo sa različitim materijalima: od mesinga, bakra, keramike, stakla, satena, ripsa, čipke do rezin smole i epoksidne smole. Učimo da uklapamo teme, boje i oblike i da stvaramo nakit u vintage&retro stilu. Pratimo stvaralački proces od koncepta do realizacije i prolazimo svesno kroz svaku fazu stvaranja jednog komada nakita. Šta je to što je inspiracija za izradu nakita? Šta govori izbor materijala? Šta je skrivena simbolika izrađenog predmeta? Svaki čas je posvećen izradi drugog komada nakita. Sav alat komponente su obezbeđeni, kao i čaj, kafa i posluženje :-) Svaki polaznik izrađene predmete nosi sa sobom. Možete prisustvovati jednom času (koji traje dva sata)  ili jednomesečnom kursu (4×2 sata).

Trajanje: 4 termina mesečno po 2 sata (jednomesečni kurs)

Cena: 1500 din. jedan čas, 5000 din. jednomesečni kurs

Dani održavanja:  subotom od 14 do 16h

Molimo vas da najavite svoje učešće dan ranije ukoliko želite da prisustvujete samo jednom času.

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

 

2. Radionica izrade nakita od poludragog kamenja

semiprecious-gemstones

Prepuštajući se svojoj inspiraciji kroz direktan kontakt s materijalima od kojeg izrađujemo nakit, učimo kako da pronađemo inspiraciju u bojama i oblicima. Svaki komad nakita se izrađuje od metalnih komponenti i poludragog kamenja, a polaznici su ohrabreni da osluškuju svoj unutrašnji glas i osećaj pri odabiru kamenja i metalnih elemenata od kojeg će praviti nakit. Razgovor o izboru svakog polaznika uvodi nas u magični svet poludragog kamenja i otkrivanje njihove svrhe, uloge i svojstava.

Na svakoj radionici obrađujemo drugačiju simboliku poludragog kamenja– od opštih svojstava kamenja sa kojima radimo i njegovog održavanja, preko veze kristala i znakova Zodijaka, do veze kristala i energetskih centara u organizmu. Upoznajemo se i sa kratkom istorijom i simbolikom nakita i kristala. Na taj način, vreme posvećeno sebi rezultira autentičnim komadom nakita, ali i novostečenim iskustvom.

Svaki čas je posvećen izradi drugog komada nakita. Sav alat komponente su obezbeđeni, kao i čaj, kafa i posluženje :-) Svaki polaznik izrađene predmete nosi sa sobom. Možete prisustvovati jednom času (koji traje dva sata)  ili jednomesečnom kursu (4×2 sata).

 

Trajanje: 4 termina mesečno po 2 sata (jednomesečni kurs)

Cena: 2000 din. jedan čas; 7000 din. jednomesečni kurs

Dani održavanja:  nedeljom od 13-15h

Molimo vas da najavite svoje učešće dan ranije ukoliko želite da prisustvujete samo jednom času.

 

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

7 Comments

Ostavite komentar

Share this Post with a Friend.

  1. (obavezno)
  2. (neophodan je ispravan email)
  3. (neophodan je ispravan email)
 

cforms contact form by delicious:days

Stay Informed