Prijavite se u svoj nalog

Još nemate nalog? Otvorite nalog

Zaboravih lozinku. Deder pošaljite mi je na mail

Kreativne radionice za odrasle i decu

Retro Dućan organizuje kreativne radionice za odrasle i decu, na kojima budimo uspavane kreativne potencijale i dajemo krila mašti.

1. Radionica izrade nakita za odrasle

 

61077_501906899930271_1972157710_nRadionicu izrade nakita ćemo iskoristiti kao priliku da vam pružimo mesto gde ćete se opustiti, ostaviti brige pred vratima i uroniti u malu oazu čiste sreće i kreativnosti. Iskoristite priliku da probudite svoj stvaralački potencijal, životnu energiju i radost. Kroz različite manuelne tehnike i materijale, učićemo zajedno da se oslobodimo stresa i napetosti, iskoristićemo priliku da, kao grupa, prođemo zajedno kroz iskustvo otvaranja, stvaranja i deljenja. Posvetite vreme sebi i napunite se čistom srećom :-)

Svaki čas je posvećen jednoj vrsti nakita (na primer: izrada ogrlice).  Sav alat i komponente su obezbeđeni, kao i čaj, kafa i posluženje. Svaki polaznik izrađene predmete nosi sa sobom.

Trajanje: 4 termina mesečno po 2 sata (jednomesečni kurs) ili intenzivne dvodnevne radionice
Dani održavanja: sredom od 18:30 do 20:30 i nedeljom od 13h.
Cena: 1500 din. jedan čas/ 5000 din. jednomesečni kurs
Popust: ukoliko ste polaznik bilo kog jednomesečnog kursa, imate popust na svaki sledeći kurs ili čas

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

 

2. Radionica izrade nakita za decu

 

Radionica nakita za decuAko želite da vaše dete nauči da izrađuje nakit na zabavan i edukativan način, ovo je pravo mesto za to. Pomoći ćemo najmlađima da nauče novu veštinu, da otkriju svet različitih boja i materijala, da osmisle i naprave sami svoje komade nakita. Na našim radionicama za razvijanje kreativnosti i mašte, koristimo kombinovane materijale i tehnike, prilagođene mališanima uzrasta od 6 godina pa na više. Igraćemo se različitim materijalima, od šarenih perlica, lančića, traka i šnala,  do uklapanja pojedinačnih elemenata u skladnu celinu. Na kraju dvosatnog kursa, svaki polaznik će moći da se pohvali izrađenim komadom nakita. Sav alat i materijali obezbeđeni, kao i sokovi i posluženje.  Svaki polaznik izrađene predmete nosi sa sobom.

Trajanje: jedan čas traje 2 sata
Dani održavanja kursa: po dogovoru
Cena: 1600 din. (po času)

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

 

 

3. DIY radionice

4Radionice na kojima upošljavamo ruke, razvijamo kreativnost, učimo različite korisne tehnike i menjamo namenu stvarima iz svakodnevne upotrebe.  Cilj ovih radionica je upoznavanje novih materijala, sticanje novih veština i sagledavanje novih mogućnosti u dekorisanju.  Polaznike ohrabrujemo da zakorače u  oazu pozitivne energije, praktičnih saveta i novih tehnika poput naprednih tehnika dekupaža, izrade dekorativnih predmeta, izrade stonih dekoracija, modnih detalja i sl.

Svakog novembra i decembra se tradicionalno održavaju tematske radionice handmade poklona i ukrasne ambalaže jer nam je cilj da podstaknemo što veći broj ljudi da razmišlja van granica konzumentskog načina života i da se aktivno uključe u proces stvaranja.

 

Trajanje: oko 3 sata

Dani održavanja: po dogovoru

Cena: zavisi od tematike radionice

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

 

4. Radionica fotografije

 

škola fotografijeOtkrijte radost u beleženju sveta oko sebe na svoj, autentičan način.  Saznajte šta je to što vam je vizuelno najinspirativnije i kako da iskoristite fotografiju da saznate nešto novo o sebi. Kroz zadatke i  komentarisanje radova, upoznavanje sa radovima poznatih fotografa, sticanje osnovnih tehničkih znanja i otkrivanje sopstvenih afiniteta –  kreirajte svoju perspektivu. Posle prvih mesec dana i uvoda u svet fotografije, krenućemo u istraživanje tematskih celina. Potrebno je imati bilo kakav aparat, koji znate da koristite, dobru volju i entuzijazam da se proba nešto novo.

Trajanje: 4 termina (svaki po 2,5 sata)
Dani održavanja kursa: u dogovoru sa grupom
Cena: 8000 din. (za ceo mesec)

Postoji i mogućnost individualnih časova, gde je tematika i tempo rada uslovljen izričito potrebama polaznika. Termin po dogovoru, (takođe u trajanju od 2,5 sata). Cena jednog termina je 3500 din.

Radionicu vodi Maja Medić. (http://www.majamedic.rs/)

Maja Medić je diplomirala FTV kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i završila master „Transmedia“  (Art, Media & Design) u Briselu. Učestvovala na brojnim kolektivnim i imala devet samostalnih izložbi. Snimala kratke igrane i dokumentarne filmove, učestvovala na radionicama u zemlji i inostranstvu.

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 86 03 443.

 

5. Radionica kreativne komunikacije

Radionica kreativne komunikacije je odlična nadgradnja kreativnog procesa koji započinjemo na radionicama buđenja kreativnosti, kao što su radionice izrade nakita, kolaža i fotografije. Ova radionica predstavlja jedinstvenu, maštovitu i zabavnu oazu zadovoljstva, koja će vam pomoći da sebe sagledate u potpuno novom svetlu.

Radionica kreativne komunikacije

Glavno pitanje koje ćemo postaviti na ovim radionicama jeste koje su tipične greške koje pravimo u komunikaciji, koliko smo ih svesni i kako na kreativan način možemo da ih prevaziđemo.

Kreativnost je važan aspekt ljudskog funkcionisanja iz kojeg crpimo osećaj vrednosti i prijatnosti. Radionice kreativne komunikacije nude konkretne veštine i okvir u kojem učesnici zajedno sa moderatorom uče i vežbaju kako da zaobiđu igre i neprijatnost u komunikaciji, kako da budu kreativni, inspirativni i funkcionalni za sebe i osobe iz svog okruženja. Razvijanjem kvalitetnijih veština, razvijamo i mogućnost da na svim životnim poljima budemo uspešni i prihvaćeni. Budite kreativni radi svoje dobrobiti i ispravne udobnosti, a ne ciljeva koji obuhvataju kontrolu, dominaciju, manipulaciju i nužno sopstvenu dobit.

Radionice vodi Bojan Tepavčević, diplomirani antropolog i psihoterapeut pod supervizijom, član Srpske Asocijacije za Transakcionu Analizu (http://www.sata.co.rs/index.html) koji već nekoliko godina uspešno radi kao psihoterapeut, vodi individualne i grupne treninge i radionice za lični rad, kreativnu komunikaciju i psihološki rast.

Prijave na mejl info@retro-ducan.rs ili na telefon 063 856 13 16.

 

6. Radionica kolažnih tehnika

kolaz 2Svi smo mi stvaraoci, ali nismo svi u mogućnosti da to i izrazimo. Ovo je prilika da svi probaju, bez obzira na prethodno (ne)iskustvo, da otkriju nešto novo o sebi i urade nešto važno za sebe. Na radionicama kolaž karti upuštamo se u kreativno istraživanje asocijativnog tipa, osluškujemo svoj unutrašnji glas i zaranjamo duboko u svoje biće.

Polaznici takodje uče da spajaju i kombinuju boje i oblike, slike i štampane tekstove ili pak docrtaju/ dopisuju nešto na osnovuličnog osećaja i potrebe. Teme kojima se bavimo na ovim radionicama a koje podstiču na unutrašnji rad na kreativan način jesu kako se prikazujemo drugima, ko smo kad nas niko ne gleda, šta želimo a šta dobijamo od života…  Kroz diskusiju i analizu gotovih radova, dolazimo do novih spoznaja o sebi, ali i o tome kako nas drugi doživljavaju i kakvu poruku šaljemo spoljnom  svetu. U ovom zajedničkom istraživanju nema ispravnih i pogrešnih izbora, samo novih otkrića.

Svi materijali i alati su obezbeđeni, kao i čaj, kafa i posluženje :-)  Molimo vas da ponesete svoje fotografije sa kojima želite da radite. Možete prisustvovati jednom času (koji traje dva sata)  ili jednomesečnom kursu (4×2 sata).

Trajanje: 4 termina mesečno po 2 sata (jednomesečni kurs)

Cena: 1300 din. jedan čas, 4000 din. jednomesečni kurs

Dani održavanja: po dogovoru

 

Radionice se održavaju u centru Beograda, blizu zgrade „Politike“.

Tagovano kao: ,,

5 Comments

 • Da li su ovo cene za mesec dana?
  Radionica izrade kolaža, je li to 2 sata nedeljno, kao dvocas u skoli?
  Objasnite malo, preciznije, koliko casova dajete po kursu, za mesec dana, u toj ceni?
  Srdacan pozdrav

  • Poštovani,

   Cena je data po jednom času (koji traje dva sata, po potrebi i duže) zato što je koncept takav da možete prisustvovati samo jednom času, ukoliko to želite. Svaki čas je zasebna celina.
   Radionica izrade kolaža se održava jednom nedeljno, tačan dan održavanja ćemo utvrditi kada se oformi grupa. Grupe za rad su male, do šest polaznika, kako bi se svakome ponaosob poklonila pažnja.
   Sav alat i materijali su obezbeđeni a izrađeni rad, naravno, nosite sa sobom. :-)
   Sva obaveštenja o održavanju radionice možete pratiti na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/RetroDucan

   Srdačan pozdrav!

 • Da li polaznici dobijaju neki sertifikat na kraju radionice?

 • Postovani,javljam se iz Krusevca,zelela bih da posetim vas kurs izrade nakita,kako je to izvodljivo za nas sa strane?Hvala

  • Poštovana Jelena,

   Svi naši kreativni kursevi se sad odvijaju pod nazivom Kreativistika (www.kreativistika.com).
   Za naše polaznike iz drugih gradova Srbije, organizujemo ubrzane kurseve. Ukoliko ste zainteresovani za takav vid edukacije, pišite nam na info@kreativistika.com, kako bismo zajedno razmotrili opciju koja bi vam najviše odgovarala :-)

   Kreativan pozdrav za Kruševac,
   Simonida

Ostavite komentar

Share this Post with a Friend.

Stay Informed